Hem
Anslagstavlan
Aktiviteter
Historia
Nuvarande
Framtiden
Bilder
Länkar
Gästbok

 

Aktiviteter & evenemang

 

Under året arrangerar Järvträskarna flera evenemang. Förutom gemensamma måltider i byastugan (paltmiddag, surströmming, julbord m.m.) finns det även offentliga evenemang och händelser.

 

Pimpeltävling

Varje år i mars/april kommer flera hundra fiskare hit för att pimpla. Isen är då tjock och stark och allt från 2-åring till 98+ sitter på isen och har det kul. Många fina priser finns att vinna. Kaffe och fika, mat och dryck finns. Genom länken "Bilder" i vänstra menyn hittar du även bilder om Pimpeltävlingen.

 

Kvarnfesten

Andra söndagen i juli varje år firar byn Kvarnfesten. På kvarnområdet i skogen visas gamla yrken som bland annat tjärbränning i tjärdalen, vattendriven mjölmalning och spånhyvling och smedjan. Mjuktbröd från byns bagarstuga säljes – men bara första timmen. Sen är det slut med flera hundra bröd. Om de är goda? ;-)

Mat, musik, lotterier och mycket mer finns att se och göra. 

 

Gallejaur

Även händelser och upplevelser i kultur- och naturreservatet i Gallejaur ordnas från byborna från Järvträsk och Gallejaur. Gallejaur har en egen hemsida för dem som vil veta mer om denna intressanta byn: klicka här.

 

Byastugan

Har du ett eget evenemang? Ett bröllop, ett kalas, fyller du år? Fundera om att fira det i Järvträsks Byastuga. Där finns på övervåningen ett stort, välinrett kök med matbord och stolar och en gammal gymnastiksal med en biljard. På bottenplan finns två stora salar och en liten scen. I källaren finns en bastu. Klicka här om du vil veta mer om priser och bokning.