Aktiviteter & evenemang

Under året arrangerar Järvträskarna flera evenemang. Förutom gemensamma måltider i byastugan (paltmiddag, surströmming, julbord m.m.) finns det även offentliga evenemang och händelser.

 

Pimpeltävling

Varje år i mars/april kommer flera hundra fiskare hit för att pimpla. Isen är då tjock och stark och allt från 2-åring till 98+ sitter på isen och har det kul. Många fina priser finns att vinna. Kaffe och fika, mat och dryck finns. Genom länken "Bilder" i vänstra menyn hittar du även bilder om Pimpeltävlingen.


Kvarnfesten

Andra söndagen i juli varje år firar byn Kvarnfesten. På kvarnområdet i skogen visas gamla yrken som bland annat tjärbränning i tjärdalen, vattendriven mjölmalning och spånhyvling och smedjan.

Mjuktbröd från byns bagarstuga säljes – men bara första timmen. Sen är det slut med flera hundra bröd. Om de är goda? ;-)

Mat, musik, lotterier och mycket mer finns att se och göra. 


Gallejaur

Även händelser och upplevelser i kultur- och naturreservatet i Gallejaur ordnas från byborna från Järvträsk och Gallejaur. Gallejaur har en egen hemsida om ni vil veta mer om denna intressanta by: klicka här.


Byastugan

Har du ett eget evenemang? Ett bröllop, ett kalas, fyller du år, har du gäster som behöver en sovplats? Allt går att ordna i Järvträsks Byastuga! Kontakta vaktmästaren om du vil veta mer om priser och bokning, telefon 070-6802048.


Hyrbåtar

2 Kanoter + en rodbåt ligger på badstranden för att  - för egen risk -  användas av våra gäster. Båtarna är privat ägda men intäkterna går till byn.

Från 20 kr/timme eller 100 kr/dygn kan alla paddla på vår vackra sjö.